Opinie: “Méér in plaats van minder flexi’s!”
 Terug

In tegenstelling tot de vakbonden, die het systeem van de flexi-jobs op de korrel nemen, pleiten de Limburgse werkgevers juist voor een uitbreiding van deze tewerkstellingsvorm. “Flexi-jobs zijn essentieel om het grote aantal vacatures in knelpuntberoepen op te vangen”, vindt Joël Stockmans van Umani Group. “Alternatieven als detachering en andere duistere systemen dragen helemaal niks bij en zetten de deur open naar de illegaliteit.”


Op een persconferentie vorige week stelde vakbond ACV-Limburg zich ernstige vragen bij het statuut van de flexi-job. Volgens voorzitter Joke Man holt het systeem de sociale zekerheid uit en wordt er door werkgevers misbruik van gemaakt. Ze pleit dan ook voor een fiscale hervorming en alternatieve vormen van tewerkstelling.

Joël Stockmans, CEO van de snelgroeiende HR-dienstengroep Umani, begrijpt die redenering niet: “Mensen die een flexi-job uitoefenen, werken minstens 4/5 op andere dagen, dus dragen ze wel degelijk bij aan de maatschappij” stelt Stockmans. “Het zijn daarentegen de alternatieven, zoals zwartwerk, detachering vanuit het buitenland of schijnzelfstandigen en bijberoepen die voor oneerlijke concurrentie zorgen en misbruik zorgen.”

Lees het volledige artikel op made in Limburg.