Flexi’s gaan de zorg extra boost geven
 Terug

De Hasseltse hr-dienstengroep Umani heeft een nieuwe tak van dienstverlening opgestart. Het bedrijf rekruteert en plaatst flexi-jobbers in de zorgsector. “Het aantal mensen dat als flexi iets wil bijverdienen, stijgt enorm”, zegt Sara Boexstaens. “Anderzijds zit de zorg enorm verlegen om personeel. Sinds het op 1 januari mogelijk werd om flexi’s in te zetten als poetshulp, keukenmedewerker of receptionist in de zorg (dus de niet-zorgverlenende functies), spelen we daar maximaal op in.”


Umani Group heeft -zoals gekend- een brede waaier van hr-diensten in portefeuille. Via het vorig jaar overgenomen Runtime, beschikt het bedrijf over een stevige poot in de zorgsector. Tot voor kort werden er uitzendkrachten ingezet. Maar sinds 1 januari is het ook toegestaan om flexi-jobbers te werk te stellen. Voor zorgverlenende functies, zoals verpleegkundige, komen ze niet in aanmerking, maar wel voor ondersteunende diensten als poetshulp, keukenmedewerker, logistieke functies, technische dienst, ondersteunende administratieve functies, receptie, enzovoort.

“Een win-winsituatie”, zegt business unit manager Sara Boexstaens over de nieuwe regelgeving. “Het aantal mensen dat via een flexi-job aan de slag wil, stijgt spectaculair. Het is nu eenmaal een laagdrempelige manier om iets bij te verdienen. Dat de keuzemogelijkheden worden opengetrokken voor de arbeidskrachten, is heel goed nieuws.”

En dat is het ook voor de zorginstellingen zelf. “De mogelijkheid om flexi’s in te schakelen zal een boost geven aan de sector”, weet Sara Boexstaens. “De vraag naar extra medewerkers is nog steeds heel groot. Door mensen in ondersteunende diensten aan te werven, zullen er ook taken van het zorgpersoneel kunnen doorgeschoven worden, waardoor ook de zorg zelf meer ademruimte krijgt. Een win-winsituatie dus voor beide partijen. We zijn er zeker van dat dit heel wat in beweging zal zetten.”

Lees het volledige Made in Limburg artikel hier.