Met de overname van Wassen+Partners zet Umani haar eerste stappen op Nederlandse bodem
 Terug

Wassen+Partners is in Nederlands Limburg een gevestigde waarde. Al meer dan 10 jaar is dit HR-bedrijf met kantoor in Valkenburg actief in het segment van Projectsourcing en Uitzendarbeid. Doorheen de jaren heeft Wassen+Partners dan ook een sterke positie verworven in een aantal niches (bouw, techniek en productie) met een sterke onderscheidende faam en reputatie. Door op te gaan in een groter geheel met gelijkaardige waarden, normen en bijkomende professionele omkadering is de toekomst van de Wassen+Partners meer dan ooit verzekerd. Voor de Umani Group, de HR groep die de merken Flexer, Blink, Umani Projects en Umani Agency overkoepelt, betekent deze overname een grote stap in de verdere uitbouw van haar organisatie én de eerste stappen op Nederlandse bodem.


Krachten bundelen

“Ik trap een open deur in als ik zeg dat de uitdagingen op de Nederlandse arbeidsmarkt zeer groot zijn en het vinden van geschikt personeel is daar een belangrijk onderdeel van. Door de krachten te bundelen met de Umani Group en gebruik te maken van elkaars expertise en hun omkadering ben ik ervan overtuigd dat we onze groei van de afgelopen jaren nog kunnen versnellen”, aldus Bart Franssen, zaakvoerder van Wassen+Partners. “Daarbij zullen we de sterktes van Wassen+Partners, m.n. een kwaliteitsvolle dienstverlening door een persoonlijke aanpak met de nodige expertise blijven koesteren”.

“Samen met Bart blikken we met enorm veel fierheid en voldoening terug op het parcours dat we de voorbije jaren hebben gelopen met Wassen+Partners”, aldus Rogier Leenaers, zaakvoerder Wassen+Partners. “Een succes dat enkel maar mogelijk was dankzij onze straffe collega’s, onze projectmedewerkers en flexkrachten en de vele loyale klanten die ons altijd hebben gevolgd in een persoonlijke en kwaliteitsvolle benadering. Een succesformule die ik trouwens helemaal terugvindt bij de nieuwe collega’s van de Umani Group”.

Matchmade in heaven

Laat het duidelijk zijn: we gaan voor het ‘beste van de 2 werelden’. “Zowel bij ons als bij Wassen+Partners is er veel expertise aanwezig die we intensief gaan delen met als doel elkaar te versterken en beter te maken. Enkel op deze wijze kunnen wij ons blijven onderscheiden en het verschil maken voor onze respectievelijke stakeholders”, aldus Nikki Adriaensen, sales en operations manager van Umani Projects.

“Ik ben ook verheugd dat het bestaande team hun engagement hebben uitgesproken om aan boord te blijven. Wij geloven immers rotsvast in de mensen van Wasen+Partners en hebben iedereen nodig. Alles blijft

dan ook gewoon verderlopen met dien verstande dat we de gezamenlijke ambitie hebben om onze dienstverlening te versterken”, aldus nog Nikki Adriaensen.

Geen vreemden voor elkaar!

Voor Umani Group kadert de overname van Wassen+Partners in hun verdere groei-ambities. Joël Stockmans, CEO Umani Group verklaart: “Met de overname van Wassen+Partners breiden we onze activiteiten geografisch verder uit. Zo stond Nederland al langer op onze radar en wij zijn dan ook heel tevreden dat we met deze overname de eerste stappen kunnen zetten op Nederlandse bodem. Bovendien zijn we geen vreemden en kennen we elkaar vanuit het verleden. Nick Janssen, huidig aandeelhouder van Wassen+Partners kennen we, als één van de oprichters, nog heel goed vanuit ons Flexpoint tijdperk. Het goede nieuws is dat Nick ons te kennen heeft gegeven dat hij ook in de nieuwe organisatie een rol wenst te blijven spelen. Voor ons een heel belangrijke drijfveer om met elkaar in zee te gaan”.

Over Umani Group

Umani Group is de overkoepelende holding die de bedrijven Blink (dienstencheques), Flexer (uitzendbedrijf) Umani Projects (projectsourcing) en Umani Agency (opleiding en coaching) in portefeuille heeft. De hoofdzetel van de Umani Group is gevestigd in Hasselt. Met de overname van Wassen+Partners zet de groep een grote stap in haar groei-ambitie: vanuit ca 25 kantoren, verspreid over heel België, worden door een 80-tal bedienden dagelijks 1.750 huishoudhulpen, een 1000-tal uitzendkrachten en een 200-tal medewerkers via projectsourcing aan het werk gezet. Samen goed voor een geconsolideerde jaaromzet van € 75 miljoen.

Over Wassen+Partners

Opgericht in Wassen+Partners ondertussen een gevestigde waarde in Nederlands Limburg. Met hoofdzetel in Valkenburg hebben ze een sterk aanbod uitgewerkt zowel op vlak van projectsourcing als uitzenden in een aantal niches (bouw, techniek en productie) met een sterke onderscheidende faam en reputatie. Met een kwaliteitsvolle en persoonlijke dienstverlening hebben ze altijd het verschil gemaakt en zijn ze kunnen blijven groeien. Afgelopen jaar haalde de groep een omzet van €6mio.