Umani Group neemt Runtime Group in België over
 Terug

Umani Group neemt Runtime Group in België over en bouwt haar activiteiten verder uit.

De Runtime Group is in België een gevestigde waarde. Al meer dan 20 jaar is dit bedrijf met hoofdzetel in Heist-op-den-Berg actief in het segment van Uitzendarbeid, Projectsourcing en Dienstencheques. Onder het bewind van Ingrid Bijnens heeft dit bedrijf een sterke positie verworven in een aantal niches met een sterke onderscheidende faam en reputatie. Door op te gaan in een groter geheel met gelijkaardige waarden, normen en bijkomende professionele omkadering is de toekomst van de Runtime Group meer dan ooit verzekerd.


Voor de Umani Group, de HR groep die de merken Flexer, Umani Agency en Blink overkoepelt, betekent de overname van Runtime België een grote stap in de verdere uitbouw van hun activiteiten zowel geografisch als op vlak van specialisaties.

Krachten bundelen

“Ik trap een open deur in als ik zeg dat de uitdagingen op de arbeidsmarkt zeer groot zijn en het vinden van geschikt personeel is daar een belangrijk onderdeel van. Door de krachten te bundelen met de Umani Group en gebruik te maken van elkaars expertise ben ik ervan overtuigd dat we de juiste antwoorden en oplossingen blijven vinden voor onze (tijdelijke) medewerkers en klanten”, aldus Ingrid Bijnens, afgevaardigd bestuurder van Runtime België. “Daarbij zullen we de sterktes van Runtime, m.n. een kwaliteitsvolle dienstverlening door een persoonlijke aanpak met de nodige expertise, blijven koesteren”.

Sarah Porco, CHRO Umani Group vult aan: “bovendien zijn we geen vreemden en kennen we elkaar goed vanuit het verleden. Daarbij is er altijd een groot wederzijds respect geweest tussen beide bedrijven die op vlak van bedrijfscultuur, HR-beleid en klantgerichtheid ook de dezelfde visie delen. Voor ons een heel belangrijke drijfveer om met elkaar in zee te gaan.”

“Ik blik dan ook met enorm veel fierheid en voldoening terug op het succesvolle parcours dat we afgelopen 23 jaar hebben gelopen met Runtime in België”, aldus Ingrid Bijnens. “Een succes dat enkel maar mogelijk was dankzij mijn straffe medewerkers, onze uitzendkrachten en huishoudhulpen en de loyale klanten die ons altijd hebben gevolgd in een persoonlijke en kwaliteitsvolle benadering. Een succesformule die ik trouwens helemaal terugvindt bij de nieuwe collega’s van de Umani Group”.

Matchmade in heaven

Voor Umani Group kadert de overname van de Runtime Group in hun verdere groei-ambities. Joël Stockmans, CEO Umani Group verklaart: “Met de overname van Runtime breiden we niet enkel onze activiteiten geografisch verder uit maar komen er ook een aantal specialisaties bij die wij vandaag nog niet aanbieden. Zo is Runtime sterk actief in de zorg- en bouwsector, domeinen die binnen de Umani Group nog niet werden aangeboord. Bovendien hebben ze ondertussen een sterke tak uitgebouwd op vlak van projectsourcing, een interessant model waarin wij ook onze eerste stappen aan het zetten zijn”.

Laat het duidelijk zijn: we gaan voor het ‘beste van de 2 werelden’. “Zowel bij ons als bij de Runtime Group is er veel expertise aanwezig die we intensief gaan delen met als doel elkaar te versterken en beter te maken. Enkel op deze wijze kunnen wij ons blijven onderscheiden en het verschil maken voor onze respectievelijke stakeholders”, aldus Sarah Porco.

“Ik ben ook bijzonder verheugd dat Ingrid en haar collega’s hun engagement hebben uitgesproken om aan boord te blijven en ons maximaal te ondersteunen tijdens de integratie. Wij geloven immers rotsvast in de mensen van Runtime en hebben iedereen nodig. De 6 kantoren van Runtime blijven dan ook behouden en de bestaande werking loopt gewoon verder met dien verstande dat we de gezamenlijke ambitie hebben om onze dienstverlening te versterken”, aldus nog Joël Stockmans.

Over Umani Group

Umani Group is de overkoepelende holding die de bedrijven Blink (dienstencheques), Flexer (uitzendbedrijf) en Umani Agency (talent management) in portefeuille heeft. De hoofdzetel van de Umani Group is gevestigd in Hasselt. Met de overname van de Runtime Group zet de groep een grote stap in haar groei-ambitie: vanuit ca 25 kantoren, verspreid over heel België, worden door een 100-tal bedienden dagelijks 2.000 huishoudhulpen, een 1000-tal uitzendkrachten en een 50-tal medewerkers via projectsourcing aan het werk gezet. Samen goed voor een geconsolideerde jaaromzet van € 65 miljoen.

Over Runtime Group

Opgericht in 1999 is de Runtime Group ondertussen een gevestigde waarde. Met hoofdzetel in Booischot (Heist-op-den-Berg) en hun 5 andere kantoren hebben ze een sterk aanbod uitgewerkt zowel op vlak van dienstencheques als uitzenden in een aantal niches. De laatste jaren hebben ze sterk ingezet op projectsourcing en meer bepaald in de zorgsector, niet zonder succes trouwens…Met een kwaliteitsvolle en persoonlijke dienstverlening hebben ze altijd het verschil gemaakt en zijn ze kunnen blijven groeien.

De verkopers van de Runtime Group werden geadviseerd door Blackwood Capital Group (UK) Limited als financieel adviseurs en Taylor Wessing als juridisch adviseurs.

Voor meer informatie over dit bericht kan u contact opnemen met:

Joël Stockmans

CEO Umani Group.

+32 496 270 742

joel.stockmans@@umanigroup.be

www.umanigroup.b